Publicitātes foto
 
Aktualitātes
27.04.2017

Džilindžers Liepājas teātrī iestudē lirisku komēdiju "Platonovs un viņa sievietes"

Komentē
0

Liepājas teātrī pirmo reizi  šosezon strādā režisors Dž.Dž.Džilindžers, veidojot lirisko komēdiju  "Platonovs un viņa sievietes". Iestudējums būs Dž.Dž.Džilindžera  skatuves variants Antona Čehova lugai "Platonovs", kuru režisors pats  arī tulkojis. Pirmizrāde notiks 27. maijā, izrādi būs iespējams  noskatīties arī 28. maijā un 2. jūnijā.

"Platonovs"  ir Antona Čehova pirmā luga, kas sarakstīta 1879. gadā, taču tā  publicēta vien 1923. gadā – 19 gadus pēc autora nāves. Lugas četri  cēlieni ir 134 lappušu gari, tāpēc parasti, to iestudējot, teksts tiek  krietni īsināts. Tā rīkojies arī režisors, turklāt viņš gājis arī tālāk  un lugas darbību no 19. gadsimta beigām pārcēlis uz 20. gadsimta 60.  gadu Ameriku.

Lugas varoņi slīgst  garlaicībā, līdz pēc ilgākas prombūtnes mājās atgriežas Platonovs un  viņa sieva Nensija, saceļot pamatīgu kaislību vētru. Ikdienas mieru  pārtrauc gan skaļās ballītes, gan Platonova spēja savaldzināt ikvienu –  viņu ciena vīrieši, un vienlaicīgi mīl četras sievietes. Pārāk mīl. Bet  cik ilgi tā iespējams turpināties?

Platonova  loma uzticēta aktierim Egonam Dombrovskim, pārējās lomās – Ilze Jura  vai Samira Adgezalova, Signe Dancīte, Mārtiņš Kalita, Everita Pjata,  Anete Berķe, Kaspars Gods, Edgars Pujāts.

Kopā  ar režisoru pie izrādes veidošanas strādā arī scenogrāfs Kristians  Brekte un gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis, pēc ilgāka laika  Liepājas teātrī atgriezusies kostīmu māksliniece Anna Heinrihsone, bet  pirmo reizi strādā horeogrāfe Linda Kalniņa.

Šis  ir pēdējais Liepājas teātra 110. sezonas jauniestudējums, bet sezonu  teātris beigs 10. jūnijā ar Sergeja Zemļanska iestudēto kustību izrādi  "Precības".

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!