"Ardievas"
 
Aktualitātes
15.08.2017

Drīzumā sāksies laikmetīgā cirka un ielu mākslas festivāls "Re Rīga!"

Komentē
0

Pavisam drīz — no 23. līdz 25. augustam – notiks laikmetīgā cirka un ielu mākslas festivāls "Re Rīga!". Piekto gadu festivāls piedāvās daudzveidīgas cirka izrādes telpās un pilsētvidē, pirmo reizi — sarunas pēc izrādēm, meistarklases un festivāla producētas izrādes.

Festivāls notiek piekto gadu, un šajā laikā laikmetīgā cirka un ielu mākslas izrādes ir kļuvušas par tradīciju, par Rīgas kultūras zīmi. "Festivāls ir attīstījies mērķtiecīgi ar domu ne tikai aicināt skatīties un priecāties, bet arī iepazīt, padomāt un saprast. Prieks par sadarbību ar Rīgas cirku, kas arī sācis domāt mūsdienīga cirka, izglītota un iesaistīta skatītāja virzienā," saka "Re Rīga!" festivāla mākslinieciskais direktors Mārtiņš Ķibers.

"Re Rīga!" laikā varēs redzēt daudzveidīgu cirku ASV, Somijas, Dānijas, Francijas, Zviedrijas un Igaunijas mākslinieku izpildījumā. Izrādes būs gan iekštelpās, gan arī pilsētvidē. Šī gada jaunums — pēc katras no izrādēm, kas notiks koncertzālē "Palladium", notiks sarunas ar izrādes māksliniekiem. Īpaši plaša šogad būs arī meistarklašu programma — viesmākslinieki jomas profesionāļiem vadīs meistarklases kopumā 35 stundu garumā par dažādām tēmām, piemēram, akrobātiku, mītu izspēli un videoprojekciju izmantošanu izrādes scenogrāfijā.

Festivālu atklās otrdien, 22. augustā ar divām "work in progress" izrādēm LKA Teātra mājā "Zirgu pasts". Plkst. 19:00 notiks festivāla organizētā konkursa Baltijas jaunajiem talantiem uzvarētāja — igauņu trupas "Carousel Company" izrāde "Carousel Night". Kā otro skatītājiem būs iespēja noskatīties festivāla pirmo producēto izrādi ar horeogrāfes Agneses Vanagas (Latvija) un cirka mākslinieku Grētes Grosas (Igaunija), Juhas Matti Eskelinena (Somija) piedalīšanos – projekts tapis VKKF mērķprogrammas “Kultūras skolas soma” ietvaros sadarbībā ar VSIA Rīgas Cirks. Izrāde "Citroni un medus" stāsta par draudzību, priekiem, skumjām un ikdienišķām dzīves situācijām. Abas izrādes ir bez maksas.

Īpaši cirka izrādēm iekārtotajā koncertzālē "Palladium" festivālā tiks izrādītas: somu trupas WHS maģijas un iluzionisma caurvītā izrāde "Ardievas", neganta mānīšanās un gaisa akrobātika dāņu un franču mākslinieku izpildījumā izrādē "100% cirks" un festivāla noslēgumā — patiesības meklējumi ekstravagantās, šobrīd vienas no pasaulē pazīstamākās ASV trupas "Ricochet" izrādē "Dūmi un spoguļi".

Gan festivālā, gan pirms tam Rīgā būs skatāmas vairākas izrādes pilsētvidē. Somijas dueta "Kate & Pasi" oriģinālā un humora pilnā ielas izrāde visai ģimenei "Attiecības" par "attiecību kārtošanu" ar akrobātikas palīdzību tiks izrādīta trīs festivāla vakarus plkst. 18:00 laukumā uz Kaļķu un Vaļņu ielu stūra.

Noskaņoties uz labu cirku varēs jau Rīgas svētkos un "Piena svētkos" 19. un 20. augustā, piedaloties notikumos, kas risināsies uz Briāna ielas un laukumā pie Latvijas Nacionālā mākslas muzeja. Skatītāji varēs nokļūt improvizētā viesistabā, skatīties akrobātikas elementus savienojumā ar pantonīmu, satikt cilvēku ar milzu baļķi vai varoni, kas vairāk domā, nekā runā.

Festivālu atbalsta Rīgas dome un Valsts Kultūrkapitāla fonds. Vairāk informācijas festivāla mājaslapā un feisbuka lapā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!