Kellie Wilson
pirms 6 gadiem
Hello skatītāji

Tas ir Oceanic finansējums, mēs piedāvājam aizdevumus privātpersonām un uzņēmumiem visā pasaulē, mums ir reģistrēta un licencēta aizdevumu sabiedrība. Vai jums ir nepieciešams aizdevums, lai samaksātu rēķinus? Vai jums ir nepieciešams aizdevums, lai uzsāktu uzņēmējdarbību? vai jums ir nepieciešams aizdevums, lai nopirktu dzīvokli? Mēs piedāvājam visu veidu aizdevumus, ja jūs interesē saņemt jebkāda veida aizdevumu. E-pasts: [email protected] / [email protected] vai whatsApp: +1(267)725-7570

Edge
pirms 6 gadiem
Cilvēks (sabiedrība) un šodienas sistēmā: "..... brīva valsts, brīvs tirgus, bet cilvēki pilnīgi nobloķēti." Intervija ar režisori un scenāristi Agnešku Holandu.
"Brīvais tirgus nedara mūs brīvus, to sapratu jau tad, kad uzņēmu savu pirmo filmu Amerikā, jo tie, ar kuriem nācās strādāt tur, bija vēl lielāki kolaboranti, nekā tie, kurus par tādiem uzskatīja Polijā. Kolēģi neprātīgi baidījās, ka liks vilties tiem, kam pār viņiem ir kaut kāda vara, piemēram, man pašai, studijas producentei. To sapratu, kad pajautāju, ko mans asistents domā par dažiem maniem lēmumiem. Pēkšņi manā priekšā bija briesmīgi nobijies cilvēks bālu vaigu. Un viņš sacīja, ka viss ir tieši tā, kā es to redzu. Vajadzēja daudz laika, lai viņš atvērtos, sajustos drošs attiecībās ar mani un patiesi dalītos savā redzējumā. Sapratu, cik ļoti šie cilvēki ir atkarīgi no sava darba – kredītkartes viņus padara par vergiem. Viņi kredītā pērk mājas, kredītā skolo bērnus, kredītā saņem medicīnisko palīdzību. Un katrs kļūst atkarīgs no korporācijas labvēlības. Tādu konformisma līmeni Polijā netiku redzējusi, varbūt Čehoslovakijā 1968. gadā, taču tur tas bija dramatiski, jo valdīja vardarbība. Šeit nekā tāda nav, brīva valsts, brīvs tirgus, bet cilvēki pilnīgi nobloķēti. (..) vairums cilvēku nespēj ar atvērtām acīm uztvert savu realitāti, savu pagātni. Slēpjas, vairoties no īstenības. Un šis eskeipisms izpaužas visdažādākajās kiča idejās – naudā, tirgū, nācijā, baznīcā. Tā nu iznāk, ka Milošam Formanam taisnība: vairums vēlas dzīvot valsts aizsegā, nevis džungļos. Ir uzradušies visādi populisti, iespējams, Baltijā tas nav tik pamanāmi, taču Polijā, Rumānijā, Slovākijā Čehijā viņi ir stipri savairojušies. Tie ir meļi, kas piedāvā cilvēkiem fake solutions for real problems (viltus risinājumus reālām problēmām). Cilvēki sapņo par brīvību, taču, kad tā brīvība ir atnākusi, izrādās, ka to grūti realizēt. Un situācija ir līdzīga arī Rietumu valstīs – Itālijā un Francijā sazīmējami līdzīgi simptomi. Tomēr tur ir iesakņotas demokrātiskas institūcijas, kas joprojām spēj funkcionēt. Kaut patiesībā nekas vairs nefunkcionē, kā nākas. Esam dziļā krīzē, ...." Sižeti, kas izstāsta mūs (http://arterritory.com)

Edge
pirms 6 gadiem
"...Kad tā [intelektuāli orientēta jaunatne] uznāks uz skatuves, Latvija kļūs citāda — gribētos cerēt." J.Stradiņš (Rīgas Laiks, 2000.g. aprīlis)
2000. gadu intelektuālā jaunatne ir uz skatuves, bet apjēga par savu uzbūvēto sistēmu tai tāda pamaza - , ja būtu lielāka, tad mazāk būtu jautājumu (vismaz par sistēmas būtību, kas virsrakstā).
90. gadu jaunatnes intektuāļiem gan nekādu šaubu nav:" Latvijas politika, ekonomika un kultūra ir attīstījusies pareizā virzienā. Tā nav nejaušība, bet gan samērā konsekventi īstenotas politikas rezultāts. Ar nelielām iebildēm Latviju tagad jau varētu uzskatīt par Rietumvalsti." E.Levits (LA/MājasViesis, 20.05.2017.)
p.s. Neliela piebilde:Ģenētiski šimpanzes ir 98,5% identiskas cilvēkiem, tāpēc šimpanzes var uzskatīt par cilvēkveidīgajiem pērtiķiem.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!