Ar bērniem
06.12.2017

Bērnus un pusaudžus aicina apgūt programmēšanas pamatus "Programmēšanas stundā"

Komentē
1

No 4. līdz 10. decembrim visā pasaulē šogad tiek atzīmēta Datorzinātņu izglītības nedēļa, kuras ietvaros jau vairākus gadus ikviens tiek aicināts piedalīties "Programmēšanas stundā" ("Hour of Code"), lai 60 minūšu laikā apgūtu programmēšanas pamatus. 9. decembrī Rīgas Biznesa skolā norisināsies "Programmēšanas stundas" noslēguma pasākums, kurā aizraujošā veidā apgūt programmēšanas pamatus varēs ikviens 3.-9. klašu skolēns.

Datorzinātņu izglītības nedēļas mērķis ir ieinteresēt bērnus un jauniešus par informācijas tehnoloģiju pasauli un padarīt šīs zināšanas pieejamākas jebkuram cilvēkam neatkarīgi no viņa vecuma.

Datorzinātņu izglītības nedēļas ietvaros Latvijā notiek dažādi "Programmēšanas stundas" pasākumi, taču vieni no galvenajiem šīs iniciatīvas organizētājiem ir izglītības iniciatīva "Learn IT" un dalīto pakalpojumu centrs "Tele2 Shared Service Center". "Programmēšanas stunda" nodarbībās šonedēļ kopumā piedalās vairāk nekā 300 sākumskolas vecuma bērni no "Learn IT" programmēšanas pulciņiem, lai atsvaidzinātu jau iegūtās zināšanas, kā arī pieņemtu jaunus izaicinājumus.

"Programmēšanas stundas" noslēguma pasākumā, kas norisināsies š.g. 9. decembrī Rīgas Biznesa skolā (Skolas iela 11) no plkst. 11.00, aicināti piedalīties 3.–9. klašu skolēni. Sīkāka informācija un pieteikšanās līdz 8. decembrim šeit. Nodarbība skolēniem ir bez maksas, un tās laikā bērniem ir pieejams viss nepieciešamais tehniskais nodrošinājums.

"Programmēšanas stundā" jaunākajiem interesentiem būs iespēja izmēģināt uzrakstīt datorprogrammas varoņiem no populārās "MineCraft" spēles, kamēr vecākie skolēni stundas laikā varēs izveidot savu pirmo mājaslapu, iepazīstot HTML un CSS programmēšanas valodas.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!