Aktualitātes
15.06.2017

Bērnus un jauniešus aicina iztēloties 2068. gadu

Komentē
0

"Kad Latvijai 2068. gadā apritēs 150 gadi, pēc 2000. gada dzimušajiem būs tuvu pie septiņdesmit. Kāda tad izskatīsies pasaule, un cik ļoti viņi jutīsies tai piederīgi un par to atbildīgi?" Cerot uzzināt ko vairāk par jaunākās paaudzes nākotnes redzējumu, Latvijas Jaunā teātra institūts izsludinājis radošo darbnīcu sēriju bērniem un jauniešiem "Iztēlojies 2068. gadu!"

Sērijas laikā līdz 2019. gadam plānots sarīkot astoņas darbnīcas, kurās satiksies un nākotnes pasauli kopā iztēlosies latviešu bērni un jaunieši un teātra un dejas mākslinieki no visas pasaules. Pirmās darbnīcas notiks jūnija pēdējā nedēļā no 27. līdz 30. jūnijam Cēsīs, un tās vadīs britu mākslinieks un aktīvists Džeimss Ledbiters un portugāļu māksliniece Marija Lusija Koreija. Darbnīcu centrā būs saruna par nākotni – bailēm un cerību, cilvēka un dabas attiecībām, pasauli, kādā bērni gribētu nodzīvot savu dzīvi. 1. jūlijā plkst. 12.00 bērni un jaunieši kopā ar māksliniekiem piedalīsies festivāla "Lampa" programmā, kur sarunāsies par kopā piedzīvoto, atklāto un iztēloto.

Dalība darbnīcās ir bez maksas, un tā paredzēta 13–18 gadus veciem jauniešiem no Cēsīm, Cēsu apkaimes, kaimiņu pilsētām un novadiem. Džeimsa Ledbitera darbnīcā sevišķi aicināti piedalīties jaunieši ar īpašām vajadzībām. Pieteikšanās līdz 22. jūnijam, rakstot Lienei Jurgelānei uz [email protected]. Vairāk informācijas Latvijas Jaunā teātra mājaslapā.

Latvijas Jaunā teātra institūta projekts "Iztēlojies 2068. gadu" ir daļa no Latvijas valsts simtgades svinībām un norisinās sadarbībā ar mākslas organizāciju tīklu "Imagine 2020". Projekta būtība sakņojas pārliecībā, ka viena no labākajām dāvanām Latvijai tās simtajā dzimšanas dienā ir domājoši, kultūrizglītoti, empātiski un aktīvi jaunieši, kas apzinās savu piederību Latvijai un vietu pasaulē, ir gatavi uzņemties atbildību par tādu nākotni un ekosistēmu, kas ietver ne tikai cilvēkus, bet arī citas dzīvas un nedzīvas būtnes un nehierarhisku daudzveidību, un veidot mūsdienīgu, atvērtu, izglītotu sabiedrību, kas izprot un spēj reaģēt uz 21. gadsimta iespējām un izaicinājumiem.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!