Aktualitātes
05.07.2012

Baltvilka balvas nominācijas latviešu rakstniecībā un mākslā

Komentē
0

Izvērtējot no 2011. gada jūnija līdz 2012. gada jūnijam Latvijā iznākušās bērnu grāmatas, žūrija nosaukusi Starptautiskās Jāņa Baltvilka balvas nominantus rakstniecībā un mākslā, informēja Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padomes (LBJLP) pārstāvji.

Uz Jāņa Baltvilka balvu bērnu literatūrā pretendē Māra Zālīte par grāmatu "Tango un Tūtiņa ciemos" (izdevniecība "Liels un mazs", 2011), Inese Zandere par dzejoļu krājumiem "Dieguburti" (izdevniecība "Liels un mazs", 2011) un "Izdomā sev auto!" (izdevniecība "Liels un mazs", 2011), kā arī par grāmatu "Kā Lupatiņi mainījās" (izdevniecība "Liels un mazs", 2011).

Jāņa Baltvilka balvai bērnu literatūrā izvirzīti arī Māris Rungulis par grāmatu "Nekrietnais Alfrēds" (izdevniecība "Liels un mazs", 2012), Māra Cielēna par grāmatu "Lidojums" (izdevniecība "Lietusdārzs", 2011), Valdis Rūmnieks par grāmatu "Murjāņu kurmītis un viņa draugi" (apgāds "Zvaigzne ABC", 2011) un Anna Strautniece par grāmatu "Labu labais, kreisi kreisais " (izdevniecība "Alis", 2011).

Uz Jāņa Baltvilka balvu grāmatu mākslā pretendē Gundega Muzikante par ilustrācijām V. Rūmnieka grāmatai "Murjāņu kurmītis un viņa draugi" un M. Cielēnas grāmatai "Lidojums", balvai nominēts Reinis Pētersons par ilustrācijām Ulfa Starka grāmatai "Mans draugs Pērsijs, Bufalo Bils un es" (izdevniecība "Liels un mazs", 2011), I. Zanderes grāmatai "Kā Lupatiņi mainījās" un M. Runguļa grāmatai "Nekrietnais Alfrēds".

Baltvilka balvai grāmatu mākslā izvirzīti arī Ūna Laukmane par ilustrācijām I. Zanderes grāmatai "Dieguburti", Elīna Milta par ilustrācijām Gintas Narnickas un Ligijas Zariņas grāmatai "Ceļojuma dienasgrāmata" (izdevniecība "Mantika", 2011).

Šogad LBJLP prezidentes, Latvijas Universitātes profesores Ilzes Stikānes vadītajā Baltvilka balvas žūrijā strādāja arī literatūras zinātnieks, žurnāla "Latvju Teksti" kritikas nodaļas redaktors Jānis Ozoliņš, Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centra vadītāja Silvija Tretjakova, Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas katedras vadītājs profesors Guntars Sietiņš, mākslas zinātniece, Latvijas Universitātes docente Austra Avotiņa un mūziķis, divu bērnu tēvs Juris Kaukulis.

Laureāti tiks apbalvoti 24. jūlijā, kad, pieminot latviešu bērnu literatūras klasiķa dzejnieka Jāņa Baltvilka dzimšanas dienu, notiks balvas pasniegšanas ceremonija.

24. jūlijā notiks arī ikgadējie bērnu literatūras lasījumi, kuros piedalīsies gan jau zināmie Baltvilka balvas 2012. gada starptautiskie laureāti Mikolajs Ložiņskis un Ingmāra Balode, gan latviešu autori un tulkotāji, kas lasīs savus jaunākos darbus.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!