Foto - Annemarija Gulbe
 
Fotogrāfija
01.09.2017

Baltā kaza

Komentē
0

Turpinām fotosēriju, kurā interneta žurnālā "Satori" divreiz mēnesī publicēsim jauno fotogrāfu darbus. Visus fotoblogus meklējiet šeit.

Kopmītnes nav mājas, bet gan vieta, kurā uzturēties no pirmdienas līdz piektdienai. Un šķiet, ka dzīve prom no mājām tiek uzskatīta par patstāvības un pieaugšanas pazīmi, vai vismaz (vai cerams) tiekšanos uz to. Šeit ir jāiemācās sadzīvot ar istabas biedriem un arī ar sevi. Jāmācās būt atbildīgam, jāmācās neievērot personas privātuma neesamību un būt par komūnas sastāvdaļu.

Jauno mākslinieku, mūziķu un kultūras cilvēku kopmītnēs "Baltā kaza" pavadīju 4 gadus. Šī sērija ir tapusi mana pēdējā kopmītņu gada laikā. Arvien vairāk fotografējot ar 90. gadu analogo ziepjutrauku snapshot estētikā, sapratu, ka tas ir veids, kā vēlos attēlot tieši šo vidi. Interjera detaļas, situācijas un cilvēki dažkārt rada sajūtu, ka attēli ir tapuši senāk – kādā no iepriekšējām dekādēm. 

Es izvairījos no šīs vietas un nevēlējos būt saistīta ar to, nedaudz negribīgi, pārvarot savu intravertumu, tomēr centos iesaistīties notikumos. Dokumentēju ikdienu, sadzīvi, biedru klātbūtni un klusās dabas, kuras kāds nejauši vai apzināti izveidojis un atstājis kādā no publiskajām telpām. Viena no telpām tiek dēvēta par "kvadrātu" – kvadrāta plānojuma telpa gaiteņa vidū, kur notiek viss, bet citreiz nekas. Tajā var arī izolēties no saviem istabas biedriem un būt vienatnē, bet tomēr tādējādi atklāt sevi vēl publiskāk. Vispubliskākā telpa šeit.

 

 

Annemarija Gulbe

Annemarija Gulbe ir iestājusies Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās Komunikācijas nodaļā, apgūst fotogrāfiju ISSP skolā un ir absolvējusi Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas apģērbu dizaina nodaļu.

autora profils...

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!