Skats no izrādes "Precības"
 
Aktualitātes
02.05.2017

Ar vairākām atzītām izrādēm Rīgā viesosies Liepājas teātris

Komentē
0

Kā ierasts, augustā Liepājas  teātris viesosies Rīgā, lai parādītu trīs iestudējumus – 10. augusta  vakarā M. Čehova Rīgas Krievu teātrī tiks spēlēta Ivana Turgeņeva  komēdija "Mēnesis uz laukiem", 11. augusta vakarā Dailes teātrī Nikolaja  Gogoļa komēdija "Precības", bet 12. augusta vakarā Dailes teātrī  muzikālais dzīvesstāsts "Piafa", kuram par pamatu ņemta Pemas Džemsas  luga.

Izrādi "Mēnesis uz laukiem" pagājušās sezonas beigās iestudēja režisors Konstantīns Bogomolovs.  Saīsinot, bet saglabājot I. Turgeņeva tekstu, K. Bogomolovs pievērsies  galveno varoņu jūtu intensitātei. Līdz ar to autora dotais laikmets  režisoru nav interesējis, lugas darbība pārnesta uz mūsdienām, notikumi  risinās kādā lauku skolā, kurā ikdienas laiskumu un rutīnu izjauc jauna  skolotāja ierašanās, uzjundot negaidītas kaislības. Izrādes centrā  izvirzīti četri varoņi – Natālija Petrovna (Inese Kučinska), Rakitins  (Gatis Maliks), Beļajevs (Sandis Pēcis) un Veročka (Kaspars Kārkliņš).

Kustību izrāde "Precības",  kuru Liepājas teātrī iestudēja horeogrāfs un režisors no Krievijas  Sergejs Zemļanskis, pirmizrādi piedzīvoja šī gada martā, izpelnoties gan  skatītāju, gan profesionālo vērtētāju atzinību. "Gogoļa komēdijas  atrodas kaut kur starp smieklīgo un dramatisko, lai neteiktu — traģisko.  Un režisors, kaut arī atsacījies no Gogoļa vārda, ir pārtulkojis  kustību valodā šo divdabību stilistiski tīri un precīzi," par izrādi  žurnālā "Ir" rakstījusi Edīte Tišheizere.

Agafja  Tihonovna nolēmusi precēties. It kā – jo īstas pārliecības viņai par to  nav. Tad nu talkā nāk savedēja Fjokla, piedāvājot viņai piecus  līgavaiņus uzreiz. Kurš būs īstais? Un vai tiešām apprecēties var tik  viegli? Iestudējumā piedalās aktieri – Ilze Trukšāne, Samira Adgezalova,  Karīna Tatarinova, Rolands Beķeris, Gatis Maliks, Mārtiņš Kalita,  Kaspars Kārkliņš, Armands Kaušelis, Anete Berķe, Sandis Pēcis.

Savukārt izrāde "Piafa",  kas vēsta par leģendārās franču dziedātājas Edītes Piafas likteni,  Liepājas teātrī režisores Lauras Grozas-Ķiberes vadībā tapa 2013. gadā  un joprojām ir viena no teātra visapmeklētākajām un skatītāju  mīlētākajām izrādēm. Par Piafas lomas atveidojumu Agnese Jēkabsone  saņēmusi "Spēlmaņu nakts" Gada aktrises balvu.

"Realitāte  tiešām pazūd, kad Agnese Jēkabsone dzied Kārļa Auzāna aranžētās Piafas  dziesmas, radot teātrī reti piedzīvoto bezsvara stāvokli. Pa neprotot  franču valodu, saprotu, jo dziedājums izstaro zālē visas tās emocijas,  kas plosa varoni un aktrisi līdz ar to," pēc izrādes noskatīšanās  "Neatkarīgajā Rīta Avīzē" rakstīja Līvija Dūmiņa. Lomās arī Everita  Pjata, Ilze Trukšāne vai Anete Berķe, Edgars Pujāts, Kaspars Gods,  Sandis Pēcis, Mārtiņš Kalita, Kaspars Kārkliņš, Gatis Maliks, Viktors  Ellers, Normunds Kalniņš.

Biļetes uz  izrādēm jau iespējams iegādāties abu teātru, "Biļešu servisa" ("Mēnesis  uz laukiem") un "Biļešu paradīzes" ("Precības", "Piafa") kasēs visā  Latvijā.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!