Kaspars Dimiters. Publicitātes foto
 
Aktualitātes
27.04.2017

Ar koncertu un jaunu albumu 60 gadu jubileju atzīmēs dziesminieks Kaspars Dimiters

Komentē
0

Pazīstamais dziesminieks Kaspars  Dimiters šogad 1. maijā svinēs 60 gadu jubileju. Šim notikumam par godu  1. maijā plkst. 15:00 Cēsu pilsdrupās notiks jubilejas koncerts, kura  laikā tiks prezentēta 100 dziesmu grāmata un digitāls albums "Ielūgums  uz dzīvi". Ieeja bez maksas.

Digitālajā  albumā "Ielūgums uz dzīvi" apkopotas 100 profesionāli restaurētas un  remāsterētas (skaņu inženieris – Gints Sola) dažādos laikos sacerētas  "romantiski filozofiskas" dziesmas. Vairākas no tām radušās pēdējo dažu  gadu laikā ("Es tevi mīlu jau", "Nāve ir dzimšanas diena", Viņš ir  pamodies beidzot pavisam", "Ūdens ir pienācis slieksnim", "Vingrotājs  Aleluja", "Vēstule sargeņģelim", "Baloži un lielgabali" u.c.)." Albumu  bez maksas iespējams noklausīties un lejupielādēt šeit.

Kaspars  Dimiters (1957) ir latviešu dziedātājs, komponists un dzejnieks, dzimis  Rīgā, aktieru Vijas Artmanes un Artūra Dimitera ģimenē. Ģitārspēli  sācis apgūt 13 gadu vecumā, 15 gados sācis sacerēt dziesmas. 1979. gadā  ierakstījis pirmās dziesmas Latvijas Radio. Sācis rakstīt dziesmu  tekstus komponistam Zigmaram Liepiņam, kā arī Uldim Stabulniekam,  Gunāram Rozenbergam un Ivaram Vīgneram. 1981. gadā K. Dimitera un  Sandras Ozolītes izpildītā dziesma Princesīte gūst panākumus "Mikrofona  dziesmu aptaujā" un viņu uzstāšanās tiek iekļauta noslēguma koncertā.  1983. gadā sāk darboties Z. Liepiņa vadītajā Filharmonijas grupā Opus,  kur sacer vārdus un iedzied vairākas dziesmas Rīgas Kinostudijas filmai  "Vajadzīga soliste". 1985. gadā Dimiters atsāk solokarjeru un vairākas  šī daiļrades posma dziesmas Latvijā iegūst lielu popularitāti.

Astoņdesmito  gadu beigās K. Dimiters pievēršas kristietībai un kļūst par Krimuldas  luterāņu draudzes priekšnieku un ķesteri (1988—1996). Deviņdesmito gadu  beigās pāriet pareizticībā.

Bez dziesmu  sacerēšanas K. Dimiters ir sarakstījis libretus Z. Liepiņa operām  "Parīzes Dievmātes katedrāle" (1997) un "No Rozes un asinīm" (2000),  operetei "Sikspārnis" (2002) un muzikālajai drāmai "Vadonis" (2009). Ir  mūzikas autors vairākām teātra izrādēm.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!