Aktualitātes
08.08.2017

Ar deviņām pirmizrādēm aizritējis laikmetīgās dejas festivāls "Vides deja"

Komentē
0

Šogad festivāls "Vides deja" aizceļoja uz Lūznavas muižu, parku un Lūznavas apkārtni, kur horeogrāfes Katrīna Albuže, Santa Jankovska, Marija Ri Širocuki, Sakurako un Lilija Lipora kopā ar dejotājiem un vietējiem iedzīvotājiem trijās dienās iestudēja deviņas vides dejas izrādes un performances.

Pirmo reizi festivālā sevi pieteica kino režisore un horeogrāfe Marija Ri Širocuki, kura kopā ar operatoru Kristapu Tukišu radīja video vides dejas performanci "Ducks in Crucx" ("Pīļu nedienas"), kur video dejas mijās kopā ar dejotāju horeogrāfiju ekrāna priekšplānā.

Savukārt Lietuvā dzimusī un Francijā rezidējošā horeogrāfe Sakurako sadarbībā ar komponistu Filu Vonu (Francija) un dejotājiem radīja buto tehnikā iestudētu vides dejas performanci "Aizmirstās atmiņas".

Horeogrāfe Santa Jankovska iestudēja divus darbus – "Bringseļiup" un "Komandas virtuve". "Bringseļiup" atklāja vietējo bērnu sapņus, raizes, aktuālas ikdienas spēles, kā arī palūkojās uz Lūznavu bērnu acīm. Uz dažām minūtēm meitenes Ksenija, Ramona un Una nonāca pasaules ievērojamāko cilvēku lomās un tika intervētas. Intervijas laikā meitenes iesaistīja skatītājus kustību sacensībās.

Horeogrāfe Katrīna Albuže, kura darbojas festivālā jau trešo gadu, trijās dienās un naktīs iestudēja četras vides dejas izrādes: "Caurvējš", "Vienīgais štekeris pilsētā", "Gaidot prezidentu" un "Reinkarnācijas džakuzi", savukārt festivāla vadītāja un horeogrāfe Lilija Lipora kopā ar dejotājiem radīja emocionālu un uz patiesiem notikumiem balstītu vides dejas izrādi "Te nekā nav. Viss", kurā varēja līdzdarboties arī skatītāji – dungot līdzi atpazīstamai melodijai, atdarināt dejotāju kustības un pievienoties māksliniekiem noslēguma dejā.

Festivāla "Vides deja" izskaņā skatītāji tika aicināti iekārtoties uz maisiem un plediem Lūznavas muižas aizmugurē, kur uz jumtiem, sienām, logos un muižas pakājē tika izdejots dejas, gaismas un mūzikas uzvedums "Lūznavas atspulgā".

Festivāls Lūznavas muižā notiks arī nākamgad, augusta pirmajā nedēļā.

Festivālu "Vides deja" organizēja dejas atbalsta fonds "Zvaigžņu AkA", dejas teātra kompānija "Stars’ Well" un Lūznavas muiža, atbalstīja Valsts Kultūrkapitāla fonds un Rēzeknes novada dome.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!