Aktualitātes
11.09.2017

Aicina tiešsaistē ierunāt Veidenbauma dzeju

Komentē
0

No 7. septembra ikviens var piedalīties interaktīvajā dzejas ieskaņošanas akcijā "Skandē Veidenbaumu!", izvēloties kādu Veidenbauma dzejoli un veicot audioierakstu savā datorā vai mobilajā ierīcē akcijas vietnē.

Šajā vietnē ir iespēja sekot statistikai, lai noskaidrotu akcijas populārāko Eduarda Veidenbauma dzejoli, kā arī balsot par sev tīkamāko dzejas skandējumu. Tāpat iespējams apmeklēt arī īpaši šai akcijai veidoto audioierakstu kabīni, kas atrodas Latvijas Nacionālās bibliotēkas (Mūkusalas iela 3, Rīga) 1. stāvā, netālu no centrālās ieejas.

Vairāk nekā 200 cilvēku jau piedalījušies akcijā, izvēloties kādu Veidenbauma dzejoli, nolasot to skaļi un ierakstu saglabājot kā simbolisku atzinību vienam no ievērojamākajiem 19. gadsimta beigu latviešu dzejniekiem.

Jau ziņots, ka visās paaudzēs lasītajam dzejniekam Eduardam Veidenbaumam šā gada 3. oktobrī atzīmējama 150. jubileja. Aicinot sabiedrību dot savu ieguldījumu Veidenbauma dzejas popularizēšanā, no 1. septembra līdz 30. novembrim ikvienam ir iespēja iesaistīties akcijā "Skandē Veidenbaumu".

Akciju organizē LU Literatūras, folkloras un mākslas institūts (LU LFMI) ES ERAF finansētā projektā "Stiprinot zināšanu sabiedrību" ietvaros. Projekta mērķis ir izstrādāt virtuālu pētniecības un sabiedrības iesaistes laboratoriju un informācijas analīzes rīkus pētījumu veikšanai digitālajās humanitārajās zinātnēs, iesaistīt sabiedrību kopīgu zināšanu radīšanā un padarīt publiski brīvi pieejamu, ērti lietojamu apjomīgu kultūras datu kopumu pētniecībai un vispārējai izziņai.

Akcijas sadarbības partneri: Latvijas Nacionālā bibliotēka. Finansiāli atbalsta arī Rīgas dome un Rakstnieku savienība.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!