Aktualitātes
12.07.2017

9 mākslinieki, ko "Satori" iesaka nepalaist garām festivālā "Positivus"

Komentē
0

Jau šopiektdien, 14. jūlijā, Salacgrīvā sāksies ikgadējais festivāls "Positivus". Lai neapmaldītos daudzveidīgajā programmā un nepalaistu garām vērtīgas uzstāšanās, esam sagatavojuši sarakstu ar 9 pašmāju un ārvalstu māksliniekiem, kurus iesakām redzēt un dzirdēt festivālā.

"Cigarettes After Sex" (ASV). Piektdiena, 14. jūlijs, 20:00, "Nordea" skatuve.

Ambientā popa grupa "Cigarettes After Sex" dibināta 2012. gadā Bostonā, ASV. Tās mūziku raksturo dūmakainas melodijas, intimitāte un romantika, savukārt par grupas firmas zīmi kļuvis tās līdera Grega Gonsalesa androgīnais vokāls.

"Austra" (Kanāda). Sestdiena, 15. jūlijs 22:30, "Nordea" skatuve.

2009. gadā dibinātā kanādiešu grupa "Austra" ar latviešu izcelsmes solisti Keitiju Stelmanis priekšgalā piedāvā new wave un gotiskā elektropopa miksli ar operiskām melodrāmas iezīmēm. Vokālistes klasiski skolotā, dzidrā balss apvienojumā ar tumšiem un pulsējošiem elektroniskās mūzikas ritmiem rada hipnotizējošu un pagānisku atmosfēru.

"Trad.Attack!" (Igaunija). Piektdiena, 14. jūlijs 17:30, "Lattelecom" skatuve.

Igauņu apvienība "Trad.Attack!" gūst iedvesmu no senu igauņu tautasdziesmu ierakstiem un savā skanējumā apvieno etnomūziku un modernās tehnoloģijas. Grupa pēdējo gadu laikā saņēmusi visus Igaunijas nozīmīgākos mūzikas apbalvojumus, tostarp kaimiņvalsts mūzikas balvu kā gada grupa, kā arī par labāko albumu un folkmūzikas albumu.

Kamasi Vašingtons (Kamasi Washington, ASV). Sestdiena, 15. jūlijs 19:00, "Lattelecom" skatuve.

Amerikāņu džeza saksofonista un komponista Kamasi Vašingtona mūzikas rokrakstu raksturo vieglums, inteliģence un oriģinalitāte, savukārt starp pazīstamākajiem mūziķa skatuves partneriem ir Laurina Hila un Snoop Dog.

Džūlija Džaklina (Julia Jacklin, Austrālija). Svētdiena, 16. jūlijs 15:45, "Nordea" skatuve.

Austrāliešu uzlecošā mūziķe Džūlija Džaklina, kuras debijas albums "Don't Let the Kids Win" iznācis tikai pērn, savā mūzikā apvieno indie country noskaņas ar drīmpopa elementiem.

Eska (Lielbritānija). Svētdiena, 16. jūlijs 17:00, "Nordea" skatuve.

Dziedātāja Eska Mtungvazi savu solokarjeru sāka tikai 44 gadu vecumā, pirms tam divdesmit gadus darbojoties kā bekvokāliste, taču gūtā pieredze dziedātājas talantam nāca tikai par labu, un viņas debijas albums "Eska" tika nominēts arī prestižajai "Mercury" mūzikas balvai.

Tīna Šipkēvica (Latvija). Svētdiena, 16. jūlijs 16:30, "Dabas Skatuve".

Jaunā latviešu mūziķe Tīna Šipkēvica savā skaņu lokā ietver dažādus mūzikas stilus, kurus viņa ir pārveidojusi akustiskā veidolā. Tīna spēlē dažādus mūzikas instrumentus, taču galvenokārt uzstājas tikai ar ģitāru, izpildot sev iecienītu mūziķu dziesmu kaverversijas, kā arī savus oriģināldarbus.

Platons Buravickis (Latvija). Sestdiena, 15. jūlijs 19:00, "Dabas Skatuve".

Akadēmiskās mūzikas komponists, pianists un improvizators Platons Buravickis savā mūzikā apvieno klasiskās mūzikas un akadēmiskās kompozīcijas un skaņu sintēzi. Savā radošajā procesā Platons Buravickis veido virtuālus instrumentus jeb moduļu algoritmus, ar kuru palīdzību tiek radīts elektroakustiskais skanējums. Līdztekus simfoniju komponēšanai mūziķis nesen aranžējis NSRD albumu "Kuncendorfs un Osendovskis stīgām", kā arī radījis savu muzikālo versiju mēmajai filmai "Safety Last" (ASV, 1923).

"Pixies" (ASV). Piektdiena, 14. jūlijs 23:30, "Lattelecom" skatuve.

Šīgada festivāla hedlaineri un vieni no gaidītākajiem mūziķiem ir alternatīvā roka dzīvās leģendas "Pixies", kas pēc 10 gadus ilgas pauzes un atkalapvienošanās 2004. gadā arī šobrīd ir mūzikas lietpratēju uzmanības gaismā ar pērn izdoto albumu "Head Carrier".

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!