Aktualitātes
03.11.2017

"2ANNAS" rādīs kinofestivālu atzītas un autsaideriem veltītas īsfilmas

Komentē
0

Rīgas Starptautiskais filmu festivāls "2ANNAS" šogad norisināsies no 28. novembra līdz 3. decembrim un saviem apmeklētājiem piedāvās gan bagātīgas konkursa un tematiskās programmas, gan piesātinātu kino industrijas pārstāvjiem paredzēto un publisko pasākumu programmu.

Šogad festivālam tika pieteikts rekordliels filmu skaits – gandrīz 4500 filmu no 120 valstīm, tai skaitā tādām eksotiskām vietām kā Filipīnas, Taizeme un Meksika. Starptautiskā konkursa programmā būs atrodamas dažādu žanru īsfilmas, kas jau paviesojušās pasaules līmeņa filmu festivālos (Berlinālē, Kannu kinofestivālā, Anesī un citos), tai skaitā arī Eiropas Kinoakadēmijas balvai nominētas filmas.

Būs arī tādas īsfilmas, kas savu debiju piedzīvos tieši "2ANNU" festivālā. Baltijas konkursa programmas ietvaros būs vērojama pazīstamās latviešu režisores Lailas Pakalniņas starptautisku atzinību guvusī filma "Sveiks, Zirdziņ!", kā arī īsfilma "Karalis", ko veidojusi Elita Kļaviņa, kura līdz šim plašākai sabiedrībai bijusi zināma kā aktrise, bet nu piesaka sevi arī kā režisori.

Festivāls piedāvās arī divas vērienīgas pirmizrādes – Laura Ābeles filmai "Melnsila stāsts" un Raita Ābeles "Leftovers and Leftlovers". Brāļu veidotā īsfilma "Kastrāts kuilis" Starptautiskajā Tamperes filmu festivālā ieguva "Grand Prix".

Īpašs notikums festivālā "2ANNAS" šogad ir bērnu un jauniešu filmu konkurss, kas norisinās pirmo reizi un jau var lepoties ar ievērojamu filmu pieteikumu skaitu, tādējādi apliecinot šāda konkursa aktualitāti. Šajā kategorijā atlasītas vienpadsmit spēles, animācijas un dokumentālās filmas, kuras būs vērojamas divos skolu un ģimeņu seansos. Žūrijas loma šajā konkursā tiks uzticēta pašiem skatītājiem – bērniem un jauniešiem.

Festivāla fokusa programmu un pasākumu tēma šogad ir autsaideri – cilvēki, kuri izvēlējušies vai spiesti dzīvot atšķirīgi no lielākas daļas sabiedrības. Atlasītās filmas ļaus skatītājiem ielūkoties alternatīvās dzīvesveida formās un stāstos par tiem, kuri dzīvo ārpus likuma, sistēmas un sabiedrības. Festivāls piedāvās tādas tematiskās programmas kā "Pirmiedzīvotāji", "Nestāstīts", "Latviešu autsaideri" un citas.

Konkursa un tematisko filmu programmas papildinās dažādi pasākumi – industrijas diena, virtuālās realitātes īsfilmu programma, lekcijas, diskusijas un citi pārsteigumi.

Kā katru gadu apmeklētājus gaida ballītes ar viesiem – DJ Bombeju Robertu Gobziņu, Ingu Baušķenieku, Dambi un Eduardu Švānu. Festivāla galvenās norises vietas būs Kaņepes Kultūras centrs, "Kino Bize" un "KSuns".

"2ANNAS" īsfilmu festivāla abonamentus ierobežotā skaitā iespējams iegādāties "Bezrindas.lv".

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!